Κλωστάρι
Το Κλωστάρι είναι ένας ιδιαίτερος παραδοσιακός μπακλαβάς της Ηπείρου. Γνωστός για τα λιγοστά φύλλα και την πλούσια γέμιση σε καρύδι ή άλλους ξηρούς καρπούς. Είναι αρκετά δημοφιλής στα Ιωάννινα και ευρύτερα στην περιοχή της Κόνιτσας που έχει την καταγωγή του.
Παρασκευάζεται αυθεντικά από την επιχείρηση Ήπειρος Γη όπου είναι η πρώτη επιχείρηση που τυποποίησε το προϊόν και κατοχύρωσε το σήμα Κλωστάρι. Η διαφορά του με τον κλασικό Γιαννιώτικο μπακλαβά βρίσκεται στα λιγοστά εύπεπτα φύλλα, στην πλούσια γέμιση που έχει σε κάθε φύλλο καθώς κλώθεται, εγκλωβίζει όλα τα αρώματα καρπών και βουτύρου.